2013​-​2015

by La Sentina

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR  or more

     

1.
06:04
2.
02:51
3.
4.
06:18
5.
05:48
6.
09:07
7.
8.
02:38
9.
04:00
10.
03:14
11.
06:06
12.
03:18
13.

about

El tercer disc de La Sentina s’estructura en dos volums:
la revisitació de temes de l’extinta formació Albert amb l’Aigua al Coll
(vol. 1), acompanyades de cançons inèdites (vol. 2). Tot enregistrat
seguint un mètode de gravació que prioritza la improvisació i l’esperit
de les sessions en directe. Més de seixanta minuts que documenten
música d’esperit lliure i un so aspre sense gaire contemplacions.

credits

released April 2, 2019

A 2013-2015 hi participen:
Albert Girons: veu i guitarra / Dani Comas: guitarres i sintetitzadors /
Albert Cirera: saxo / Ramon Prats: bateria / Joan Pons: mescles / Harris
Newman: masterització

license

all rights reserved

tags

about

La Sentina CT, Spain

El 2006 l’Albert Girons obre un myspace amb aquest nom per penjar-hi les cançons que componia i gravava. Tres anys després autoedita el primer EP Somatismes (2009). Indian Runners ha publicat els seus dos LP: Falconades (2012) i Llobregat (2016). Som al 2019 i La Sentina torna a treure cançons escrites i gravades per l’Albert amb l’ajuda de músics provinents del jazz més salvatgí. ... more

contact / help

Contact La Sentina

Streaming and
Download help

Track Name: Filferro
Un filferro amb punxes ens separa. A l’altra banda de la tanca oloro fruita fresca i viandes.
Abans hi corria l’aire. Ara tot jau mort. Abans hi corria l’aire, no hi havia tanques ni un filferro amb punxes. El filferro amb punxes no el puc tallar. El filferro amb punxes… oi que m’ajudaràs? Llavors és quan me n’adono que ets tu qui amaga les tenalles. El filferro amb punxes és dins el meu cap. El filferro amb punxes me l’he inventat. Vine amb mi que aquest camp no té cap tancat.
Track Name: Moment #3
Quan els camps tenen son i el sol s’amaga rere els turons, els ratpenats volen baix buscant mosquits despistats. Un raig de llum s’ha escolat entre els núvols sense avisar. La claror il·lumina el desordre i de cop tot sembla canviar. El foc crema lent quan fa fora el fred. Els sospirs treuen de dins tempestes que s’acosten de nit. Un tros de glaç es fon dins de l’ull. Tot sembla més clar. Dormim arrapats fent el cor fort, volem tornar a veure sortir el sol.
Track Name: Natura Quasi Morta
Ha crescut sota aquest cel tot desorientat. Substrat insegur, els vents desafiant. No sap que és aquí, tant a prop seu. D’esquenes a la realitat, és tot i és res. Uns pulmons tant petits no poden respirar els aires enrarits d’atmosferes sufocants. Quan tot semblava perdut com braços van abraçar l’últim ajut, senzill però eficaç. La pluja va regar pigments oxidats, l’olor a mullat va fer marxar temps desarrelats de sequeres persistents, verds i vermells van brotar per tot arreu.
Track Name: Benzina
Arran de terra tot és més clar. A cada corba s’aferra a l’asfalt. Olor a benzina i sèu enrancit. Olor a benzina i pèl d’animal. Núvol gris, núvol baix, vent bufa que vull marxar. L’accelerador premut a fons. Un cop de volant en l’últim segon. Les mans davant, darrera ve el cap. Una escalfor desperta instints ancestrals. Núvol gris, núvol baix, vent bufa que vull marxar.
Track Name: Deserts
Arran de terra tot és més clar. A cada corba s’aferra a l’asfalt. Olor a benzina i sèu enrancit. Olor a benzina i pèl d’animal. Núvol gris, núvol baix, vent bufa que vull marxar. L’accelerador premut a fons. Un cop de volant en l’últim segon. Les mans davant, darrera ve el cap. Una escalfor desperta instints ancestrals. Núvol gris, núvol baix, vent bufa que vull marxar.

Deserts
El soroll s’ha perdut, aquelles llums al cel s’han fos com la neu. No hi ha lluna a les nits, les hores es fan llargues però els dies són sospirs. Camino enrere, tanco els ulls per no veure les estrelles. No faig cas de senyals, només em guio per un instint animal. De vegades ens arrosseguem, d’altres busquem respostes al cel. Buscant un nou nord l’hem trobat molt més a prop, més del que mai hauríem pogut imaginar. Músculs en tensió, a la tundra baixa sóc presa o sóc caçador? Muntanyes com catedrals es dibuixen a l’horitzó i es tornen religió.
Track Name: D'Artificis
[SENSE PARAULES]
Track Name: Trompetes de la Mort
Fer plans és de covards, té els dies comptats. No cal saber nedar, quatre gotes l’ofegaran
Quan comenci a pesar llavors et queixaràs, però mai vas ser gaire exigent. Ara escolta bé, no les sents? Hi ha un contracte que t’obliga a quedar-te al seu costat. No et demanen res, no costa diners, quan comenci a fallar, dentadura de cavall de disset anys. Elles àgils s’acosten galopant. M’agrada construir les meves opinions sotmetent la carn a tot problema i situació. Res escalfa tant, res fa bullir millor la sang que tenir les quatre potes colgades en el fang i quan menys t’ho esperis treuré l’arma més letal.
Track Name: Pols Som
Llisco dins la boira sóc humitat. Esquinço cada xarxa dins el mar. Vinc cap aquí, no he arribat, vaig fent camí. Trenco la barrera a Mach 2. Tot es desintegra en un rastre de pols. Vinc cap aquí, no he arribat, vaig fent camí. Com ens hem trobat? Serà casualitat? Jo del teu costat no vull marxar.
Track Name: Manifest
Has vist el perill, un espeternec queia del cel. Res no avisava o potser era jo qui no escoltava. Just a temps has reviscolat. Cent contraccions de musculatura llisa i estriada, les pupil·les ben dilatades. Has deixat escrit damunt la grava un manifest, la pell d’escames i la sorra amuntegada: lluiteu.
Track Name: Def Con
Llampades infiltrades a cada cantonada disparen distretes a caçadors i preses. S’estimben amb la boca oberta sota mirades atentes. S’estimben imaginant un altre final. Ombres tremoloses, cants de sirenes disparen les alertes. En estat constant d’emergència. Els ulls secs, ensangonats. Preparats per arrencar a córrer en qualsevol instant. Acaben tota paciència. Així és com vaig aprendre a viure sense un lloc on trobar aixopluc.
Track Name: Salvelinus
Avui he vist el primer peix de colors. El llom groc que virava a plata, els ulls freds i la panxa ataronjada. He sortit a donar un vol però el camí cada cop era més estret la gespa hi traçava un meridià entre les roques i l’esbarzeram. En aquestes condicions tornar enrere mai sembla una bona idea. M’han dit, busca un molí blanc. Si arribes al ultramarins, ja t’has passat. Aquí no hi ha adreces postals. Camins sense indicadors neixen espontanis. Un cop sec i predador deixa enrere un núvol de pols. Sentint-me especialment entrenat. Trobar nous llocs allà on no hi ha res. Sistemes de geolocalització de res serveixen, aquí la tecnologia neix obsoleta. Allà on no hi ha res, res et pot salvar, res et pot fer mal, res t’inquietarà. Allà on no hi ha res.
Track Name: Balç
Sota un gran balç protegint-nos de la llum de calç. Corrents de gel sec s’enduen un llarg hivern. Purificació. S’enduen la sang mandrosa, arrossega un pòsit d’ombra. Regeneració. Fins l’últim racó quedarà net. Beneïda erosió. Ens poleix el cap i el cor. Purificació
Track Name: Hawaii Meteor
Mai no sé si vens o vas. Tot això t’ho vas trobar a les mans. Ets distant un portaavions retallat a la posta de sol. No sé mai si el cap et bull o si està totalment buit. Niu de metralladores apuntat el primer cargo dels Republicans. M’he proposat creuar el desert per superar l’estrany buit, tot entrebanc que has deixat anar. Potser mai més tornis a escoltar la meva veu. Gràcies i adéu.

La Sentina recommends:

If you like La Sentina, you may also like: